top of page
תמונת הסופר/תAsaf Zagury Adv

רישום דירה על שם הילדים - צעד חכם או טעות נוראית?


כמעט מדי יום פונים אלינו לקוחות המעוניינים לרכוש דירה ולרשום אותה על שם ילדיהם, ומבקשים להיוועץ בנוגע ליתרונות והסיכונים הכרוכים בכך.


מניע עיקרי לרישום הדירה על שם הילד הוא חסכון במס רכישה.

אם להורים יש כבר דירה רשומה על שמם, הם יידרשו לשלם מס רכישה גבוה על דירה נוספת. לעומת זאת, אם הדירה תירשם על שם הילד שאין בבעלותו דירה, יחול עליו מס רכישה נמוך יותר באופן משמעותי.


עם זאת, טרם רישום הדירה על שם הילד, יש לשקול מספר סיכונים וחסרונות הכרוכים בפעולה זו, כגון:

1. כשהילד ירצה לרכוש דירה עבור עצמו, הוא יידרש לשלם מס רכישה גבוה יותר שכן הוא יאבד את הפטור של דירה יחידה. בנוסף הוא יוכל לקבל משכנתא בשיעור נמוך יותר והוא גם לא יהיה זכאי להשתתף בתכניות סיוע כגון "מחיר למשתכן" או "מחיר מטרה".

2. הילד יכול "להתבלבל" ועלול לנצל את רישומו כבעלים לצרכים אחרים, כגון משכונה של הדירה לשם לקיחת הלוואות לצרכים אישיים, מכירתה ללא הסכמת ו/או ידיעת ההורים ולקיחת הכספים לעצמו ועוד.

3. בן/בת הזוג העתידיים של הילד עלולים להעלות טענות רכושיות לגבי הדירה במקרה של גירושין, מחלוקת או חלילה במצב בו הילד עליו נרשמה הדירה- נפטר.

4. אם יש מספר ילדים והרצון הוא לחלק את הרכוש באופן שוויוני ביניהם, רישום נכס על שם ילד אחד עלול להקשות על חלוקה שוויונית בעתיד.


החדשות הטובות הן שניתן לצמצם את הסיכונים לעיל כמעט לחלוטין וזאת באמצעות תכנון משפטי נכון ויצירת מערך הסכמים בין הילד להוריו שיבטיח את זכויות ההורים וימנע תסבוכות מיותרות.


לפיכך, אנו ממליצים להיוועץ עם עורך דין נדל"ן מנוסה ומקצועי עוד קודם לרכישת הדירה.





*הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי.

Commentaires


bottom of page